Kommunikation

Kommunikation er en uundgåelig og uundværlig del af vores liv som mennesker. Spædbørn kommunikerer med deres forældre og lærer derigennem sprog, som igen er en forudsætning for verbal kommunikation. Uden at kommunikere med hinanden, kan vi ikke danne relationer og heller ikke danne os som individer. Det talte og skrevne sprog er blot nogle af mange former for kommunikationsredskaber, for vi kommunikerer mere, end de fleste af os er bevidste om. Vi kan ikke ikke.kommunikere, alt hvad vi gør, siger og udståler indgår altid i vores kommunikation med andre.
Der findes forskellige redskaber til at kommunikation med hver deres fordele og ulemper. Det handler altid om at se situationen an og være omstillingsparat.

Redskaber som aktiv lytning, billedsprog (metaforer), spørgsmålstyper og verbale/nonverbale udtryk, er alle ting man kan bruge i samtalen med en patient. (4)

Vi har i forbindelse med vores problemstilling, været i kontakt med vores kliniske vejleder Anette Vestermark, og lavet et interview omkring arbejdet i diabetes ambulatoriet. Vi lavede på forhånd en række spørgsmål, som vi havde udformet således, at vi kom godt rundt om problemstillingen. Vi fik rigtig gode svar på vores spørgsmål og under vores semistrukturerede interviewe, havde vi mulighed for at tilføje spørgsmål undervejs. Du kan læse hele interviewet under fanen kommunikation.

Du kan finde en genvej her: Interview med klinisk vejleder

Efter vores samtale med klinisk vejleder kontaktede vi en socialrådgiver som samarbejder med sygeplejerskerne i diabetes ambulatoriet. Vi havde nogle spørgsmål omkring bevillinger og hvordan det hele foregår bag kulissen. Vores udgangspunkt var at mødes med socialrådgiveren, men grundet en stram tidsplan, så vi os nødsaget til at få svar på vores spørgsmål over mail. Der blev lagt mange tanker i spørgsmålstyperne, da vi på denne måde, pr. mail, ikke ville have mulighed for at stille uddybende spørgsmål undervejs. Vi var opmærksomme på ikke at stillede lukkede ja/nej-spørgsmål, og vi ville meget gerne have begrundelser for hendes svar. Du kan læse hele interviewet under fanen kommunikation.

Du kan finde en genvej her: Interview med socialrådgiver

Lets-Talk-Final-Logo

Blog på WordPress.com.

Up ↑